Kan jij ook zo wegdromen bij de gedachte aan vakantie? Het idee van zon, zee en strand met een cocktail in je hand of juist alle hotspots van een gave stad ontdekken. Er even tussenuit zijn, niet hoeven te werken en met je lichaam én geest even helemaal in een andere omgeving wanen. Wat een heerlijke gedachte blijft dat. En nu we niet meer te maken hebben met reisbeperkingen leent deze periode zich perfect om de geannuleerde vakantieplannen van de afgelopen tijd dubbel en dwars in te halen. Weet jij al wat jouw volgende bestemming wordt? In ieder geval mogen Oeganda en Zuid-Afrika niet op jouw bucketlist ontbreken!

 

Zuid-Afrika

Het meest zuidelijke land van Afrika is voor velen een geliefde reisbestemming. Zuid-Afrika is een onwijs veelzijdig land waar cultuur, natuur, stranden en steden samenkomen. Je kunt hier dus veel meer zien dan enkel de Big Five. Het voelt dan eigenlijk ook als een volledige wereld in één land. Om zoveel mogelijk van die wereld te kunnen zien is een rondreis van 3 tot 4 weken aan te raden, van Johannesburg tot Kaapstad. Na aankomst in Johannesburg vervolg je je reis richting Graskop, het Kruger Park, Mlilwane, St. Lucia, Durban, Port Elizabeth, Addo, Plettenbergbaai, Swellendam en als eindpunt Kaapstad. Met deze route zal je hoe dan ook een onvergetelijke reis ervaren. Denk aan de populaire Panoramaroute langs prachtige watervallen en uitzichtpunten, op safari door het Kruger Park om wildlife te spotten, overnachten in traditionele hutten bij de Wildlife Sanctuary, genieten van een dagje strand in St. Lucia en de Tafelberg beklimmen in Kaapstad. Een veelzijdige reis, dus bereid je goed voor. Je hoeft geen verplichte inentingen zuid afrika te halen, maar Hepatitis A, Rabiës, DTP en de mazelen vaccinatie zijn wel aanbevolen.

 

Oeganda

Minder bekend maar zeker niet minder mooi als reisbestemming is Oeganda. In dit bijzondere land ben je helemaal op je plek als je van avontuur houdt. Qua landschap is Oeganda een van de meest diverse landen in Afrika. Door de verschillende leefgebieden vind je hier dan ook een grote verscheidenheid aan wildlife. Van leeuwen en olifanten in de natuurparken met savannes tot meer dan twintig apensoorten in de oerwouden. In Oeganda vind je daarnaast diverse culturen. In elke regio tref je weer andere gebruiken en tradities aan, maar je zult je ongetwijfeld meer dan welkom voelen door de gastvrije bevolking. Niet voor niets wordt Oeganda parel van Afrika genoemd en is het zeker een bezoek waard. Voor een reis naar Oeganda haal je verplicht een gele koorts inenting. Andere inentingen oeganda zijn aanbevolen of optioneel.