Als je eigenaar bent van een restaurant of binnenkort een restaurant gaat openen, is het belangrijk om voldoende vrieskisten aan te schaffen. Je zult de vrieskisten namelijk nodig hebben om ingrediënten op te kunnen slaan. Deze ingrediënten heb je nodig voor het maken van heerlijke gerechten. Je kunt niet zomaar vrieskisten aanschaffen, want het is belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde zaken. Welke zaken dat precies zijn, vind je dan ook in dit handige artikel. 

 

Schaf meerdere vrieskisten aan 

Waar veel startende restaurants de fout in gaan, is dat ze maar 1 vrieskist aanschaffen. Dit is op zich geen probleem als je alleen groentes wilt opslaan, maar het wordt wel een probleem als je vlees en groentes op wilt slaan. In Nederland is het verplicht om groentes en vleeswaren apart van elkaar op te slaan. Dit is verplicht om kruisbesmetting te voorkomen. Dit houdt in dat bijvoorbeeld salmonella die afkomstig is van vleeswaren, groentes besmet en zo ook je gasten kan besmetten. Dit moet je altijd zien te voorkomen want gasten kunnen hierdoor ernstig ziek worden of zelfs komen te overlijden en ook kan je restaurant gesloten worden wegens het niet naleven van de regels. 

 

Kies voor energiezuinige vrieskisten

Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is dat een vrieskast zeer veel energie nodig kan hebben. Dit is op zich geen probleem als je een kleine vrieskast hebt, maar het kan wel een probleem worden als je meerdere grote vrieskasten hebt. Het is daarom verstandig om altijd naar de energielabel van een bepaalde vrieskast te kijken. Energie wordt de laatste tijd met de dag duurder, dus het kan zeker een grote kostenpost worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je moet de kosten dan doorrekenen aan de klanten en dat kan ervoor zorgen dat je restaurant te duur wordt voor jouw doelgroep. 

 

Houd rekening met de kwaliteit 

Helaas is een vrieskast een zeer gevoelig apparaat en hierdoor loop je het risico dat deze kapot zal gaan. Het is daarom wel zo verstandig om altijd een vrieskast van uitstekende kwaliteit aan te schaffen. Hierbij kun je denken aan een vrieskast van een bekend en groot merk. Je bent dan in veel gevallen verzekerd van uitstekende kwaliteit, maar je betaalt er soms wel flink extra voor. Echter ben je op de lange termijn wel goedkoper uit, want vrieskasten van uitstekende kwaliteit gaan simpelweg veel langer mee. Je hoeft dus minder vaak een nieuwe vrieskast aan te schaffen.