In onzekere tijden hebben we geleerd niet bij de pakken neer te gaan zitten. De zolder als tijdelijk kantoor, online examens vanaf de bank en Nederland als vakantiebestemming in plaats van een verre bestemming. Nu we Nederland aan het herontdekken zijn geweest, blijft ook ons kikkerlandje een favoriete plek voor vakanties, weekendjes weg en stedentripjes. Steeds vaker wordt er gekozen voor een vakantie in eigen land, want hier is ook genoeg moois te zien en te ontdekken. Begin je bucket list dus eens met een activiteit als toerist in eigen land. En daarvoor hoef je echt niet direct naar Amsterdam. Benieuwd waar je jouw lijstje mee kunt aanvullen? Lees dan in dit blog meer over hoe jij toerist in eigen land kunt spelen.

 

Kaasmarkt in Alkmaar

Net als Gouda is Alkmaar een echte kaasstad. De traditie van het handjeklappen door kaasboeren uit de polders, het wegen van échte kazen en vrolijke kaasmeisjes zijn hierbij onmisbaar. Het is de grootste en oudste kaasmarkt van Nederland en trekt jaarlijks veel mensen aan. In Alkmaar kun je tot en met september elke vrijdag een kijkje nemen. Na een rondje over de kaasmarkt kun je ook heel goed shoppen in Alkmaar en bruist het centrum van gezellige terrasjes. Jij vermaakt je daar dus wel!

 

Fietsen door de bollenvelden

Wat is er nu meer iconisch aan Nederland dan de lange, uitgestrekte bollenvelden vol met gekleurde bloemen? Tijd om die eens te ontdekken! Er zijn verschillende fietsroutes in de bollenstreek en daarmee is het voor iedereen toegankelijk. Wil je nu nog meer zien, dan kun je er een bezoekje aan de Keukenhof aan vast plakken. Zie je het fietsen niet zo zitten, overweeg dan eens een elektrische fiets. Hiermee kun je toch van al het moois genieten, zonder dat je er erg vermoeid van wordt. Je bent een stuk sneller, je fietst comfortabeler dan op een gewone fiets én je bent ook nog eens milieubewust bezig door de auto te laten staan. Op een elektrische fiets kun je ook eens kiezen voor een langere fietsroute, waardoor je nog meer te zien krijgt. Bij verschillende aanbieders kun je een e-bike kopen. Maak een proefritje op verschillende modellen om erachter te komen welke het best bij jou past.

 

Molens op de Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een buurt die nog wel in de Industriële Revolutie lijkt te leven. Authentieke huisjes, prachtige molens, een klompenmakerij, kaasboerderij, er is van alles te zien en te beleven. In de restaurantjes vind je echte Nederlandse lekkernijen en overal kun je leuke souvenirs meenemen. Het is een echte beleving voor jong en oud!