Een nieuwe laptop aanschaffen kan nog best een klus zijn. Wat voor laptop is nu écht iets voor jou? En waar moet je überhaupt beginnen? Ga je het hele internet afspeuren voor de beste deals, of loop je maar gewoon de eerste elektronicawinkel in die je in je stadje tegenkomt? Alle opties overwegen is natuurlijk goed, zoals bijvoorbeeld Apple laptops refurbished, en tegelijkertijd zit er nog een stapje vóór in het hele proces. Lees gauw mee. 

Jouw laptop

De eerste, allerbelangrijkste vraag die je jezelf namelijk moet stellen, nog voor je naar de winkel loopt en de schermgroottes van de nieuwste laptops met elkaar gaat vergelijken met je meetlint, is; wat wil je met je laptop? Als in; waar heb je hem precies voor nodig? Nu kan dit voelen als een onlogische vraag. Iedereen heeft tenslotte een laptop nodig. Tegelijkertijd zijn er een miljoen redenen om een nieuwe laptop te willen. Wellicht wil je een laptop met enorm goede beeldkwaliteit, omdat jij je laptop vooral voor vrije tijd gebruikt en het eigenlijk meer een vervanger van je TV is geworden. Of wie weet werk je heel veel op je laptop, en is je toetsenbord dus heel belangrijk. Of, en dit is iets waar je je ook écht niet in moet vergissen, je wil je laptop gebruiken voor veel animatie/illustratie-werk, of zelfs gamen. Dan heb je al helemaal een laptop met een flinke processor nodig, en dat kan nog weleens de prijs flink opschroeven.

Refurbished

Gelukkig is daar refurbished! Natuurlijk heb je er weleens van je gehoord, en als je dit specifieke concept niet kent, dan ken je wel de Nederlandse variant; tweedehands! Natuurlijk zitten erbij bedrijven als refurbished wat meer veiligheidsmaatregelen aan vast; daarom werkt het ook. Een tweedehands laptop, zeker als deze nog altijd aan een aantal basisvoorwaarden voldoet (zoals goed uitziend, niet vies, niks kapot, redelijk tot goede functionaliteit) is eigenlijk een heel goed idee. Zeker als je bepaalde kwaliteitseisen hebt die een compleet nieuw exemplaar onhaalbaar maken qua prijs. Schroom dus ook niet om even in de wereld van de tweedehands laptops te speuren. 

 

Kortom, lang verhaal kort én snel door naar de volgende pagina met nieuwe laptop-opties; tweedehands is vaak een goed idee. Natuurlijk moet je ermee uitkijken, maar schrijf het ook niet meteen af. Wie weet zit jouw ideale laptop ertussen en bespaar je ook nog eens geld. Dat is ook wat waard, toch?