Als het over epoxy gaat, dan kom je de term resin ook regelmatig tegen, maar wat is dit nou eigenlijk? Het is een hoogglans epoxyhars blanke lak. Het zorgt ervoor dat het product wat je gaat bewerken een mooie en duurzame afwerking krijgt. Het is eenvoudig te gebruiken. Er wordt dan ook door veel mensen vaak gebruik van gemaakt, maar nu gaan we verder over de combinatie van epoxy en vloeren. Hierdoor weet je zeker dat je voldoen aan alle punten die je nodig hebt voor het maken van een goede keuze.

Epoxy en vloeren

Epoxy is een term die we vaak tegenkomen als het over vloeren gaat. Je hebt het dan over de epoxy gietvloer. De vloer is dan gegoten op basis van epoxy en dat is een kunststof polymeer. Je kunt op deze manier naadloos een gietvloer laten plaatsen. Het wordt bij nieuwbouwwoningen vaak toegepast maar ook bij renovatieprojecten. Het is ook veel sterker dan beton en het is slijtvast en onderhoudsvriendelijk. Dit is zijn ook de voornaamste redenen dat steeds meer mensen er voor kiezen.

Welke epoxy gietvloeren zijn er?

Eigenlijk heb je twee verschillende soorten epoxy vloeren, je hebt de standaard twee component epoxyvloeren en de epoxy grindvloeren. Maar let op want de samenstelling is per vloer weer anders. Het voordeel wat je wel hebt is dat er veel RAL kleuren mogelijk zijn bij de vloeren. Er zijn dan ook veel voordelen te benoemen als het over deze vloeren gaat:

  • Epoxy vloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk. Je kunt ze snel en eenvoudig schoonmaken en ze zijn ook erg hygiënisch.
  • De vloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en ook diverse afwerkingen. Als je bepaalde wensen hebt op het gebied van vloeren is de kans groot dat het met deze vloer gerealiseerd kan worden.
  • Nog een andere voordeel is dat de vloeren bestand zijn tegen slijtage. 
  • Het zijn ook vochtdicht en waterdichte vloeren.
  • Ze zijn ook nog eens erg stevig en ook stootvast en slagvast. Ook antislip is natuurlijk een bijkomend voordeel.

Het nadeel kan zijn dat de vloer wat koud aan kan voelen en dat het relatief prijzig uit kan pakken. Maar dit kun je ook anders zien, want je kunt ook denken de vloer gaat lange tijd mee en dan is het de investering ook meer dan waard. Het feit dat de vloer wat koud aan kan voelen kun je gewoonweg oplossen door er een kleed te plaatsen op de plaatsen waar je vaak zit en loopt.