Zelfstandig ondernemen wordt steeds populairder de laatste tijd. Veel jongeren besluiten om te gaan ondernemen. Ondernemen kan nog best moeilijk zijn, vooral als je er zelf nog niet veel over weet. Hierdoor kan het voorkomen dat je als beginnende ondernemer in de problemen terecht komt. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk om te kijken hoe je vanaf het begin het beste kunt ondernemen. Wil jij hier meer weten? Lees dan even verder!

 

Samen zelfstandig ondernemen met younited.nl!

Vind jij het zelf binnenhalen van klanten nog best moeilijk? Dan kun je via younited.nl aan opdrachtgevers komen. Je hebt de mogelijkheid om te kijken voor een opdracht, maar je kunt de opdracht ook uit handen geven. Dit platform is daarom ook zeer aan te raden voor ondernemers. 

 

Zelfstandigenaftrek

Ben jij zelfstandig ondernemer? Dan heb je de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor de zelfstandigenaftrek. Dit houdt in dat je een vast bedrag van jouw winst mag aftrekken. Hierdoor betaal je minder inkomstenbelasting aan de belastingdienst. Voor ondernemers met een eenmanszaak, is dit een belangrijke aftrekpost! Het is niet mogelijk om altijd gebruik te maken van de zelfstandigenaftrek. Je dient je namelijk aan een aantal regels te houden. Doe je dit niet? Dan zit de zelfstandigenaftrek er voor jou helaas niet in. De zelfstandige aftrek bedraagt € 6.310. Je kunt je voorstellen dat je hier uiteindelijk duizenden euro’s door bespaart. Voor beginnende ondernemers is dit dan ook zeker een aanrader! Je houdt hierdoor meer geld over en zou dit eventueel kunnen investeren. 

 

Ik wil ondernemer worden?

Wil jij ondernemer worden? Dan dien je naar de KvK te gaan voor een rechtsgeldige inschrijving. Houd er rekening mee dat je een goede naam moet verzinnen voor het bedrijf. Als je dit niet doet, kun je het bedrijf helaas niet inschrijven bij de KVK. Ook is het belangrijk om een adres op te geven. Gelukkig duurt het aanvragen van een registratie enkele minuten. Zo kun je snel beginnen met het starten van het bedrijf.

Naast de inschrijving is het tegenwoordig ook belangrijk dat je de e-herkenning aanvraagt. Doe je dit niet dan loop je het risico dat je niet op tijd aangifte doet bij de belastingdienst. Dit kan er vervolgens voor zorgen dat je een zeer vervelende boete krijgt. Naast dat dit erg zonde is van het geld, sta je ook onnodig in de schijnwerpers van de belastingdienst.