=Als je een normaal persoon bent, wil je graag een gelukkig leven. We kunnen als mensen blijven automatiseren en digitaliseren, robots maken enzovoort, maar gevoel kunnen we niet namaken. Het gevoel dat je een gelukkig leven wil, het hunkeren ernaar, is heel menselijk. Als je dit nog niet hebt, dan is het ook tijd om dit aan te pakken. Dat willen we graag samen met jou doen. We gaan hier dan ook voor zorgen. Hoe we dat doen? Door je in deze blog simpelweg te vertellen hoe je een gelukkig leven maakt voor jezelf. Dit kun je natuurlijk doen met behulp van onze blog, niet uitsluitend met het lezen van de blog. Het werk, het initiatief en het doorzettingsvermogen, dat ligt allemaal in je eigen handen. Wij bieden je slechts een leidraad, een richtlijn en een beetje hulp hierbij. Volg de tips hieronder onder andere om een gelukkig leven voor jezelf te maken. 

Cut out the bad

In je leven krijg je te maken met veel negatieve dingen. Dit is nu eenmaal zo, het leven is geen rozengeur en maneschijn. Je zult overal dingen tegenkomen die je niet leuk vindt, waar je niet voor had gekozen. Het is tijd om die negatieve dingen uit je leven te behandelen. Dit doe je door simpelweg afscheid te nemen van dit alles, ook als je er nog zo aan gehecht bent. Heb je familie die je energie leeg slurpt en je tegenhouden? Geef ze een optie; je normaal behandelen of weggaan. Heb je een baan die je ongelukkig maakt? Opzeggen die handel? Doe je aan binge drinking om je problemen te onderdrukken? Stoppen. We weten dat deze dingen moeilijk zijn, dat je er wellicht gehecht aan bent of dat je denkt dat je het nodig hebt, maar het is noodzakelijk om hiermee te stoppen. Het zijn allemaal dingen die je tegenhouden om iets moois voor jezelf te creëren. We gunnen je het beste, daarom moet je dit achter je laten. 

Focus on the good

Waar je het negatieve achter je moet laten, moet je het goede voor je zien. Visualiseren waar je wil zijn, aandacht geven aan hetgeen waarvan je wil dat het groeit en het mooie overal proberen te zien. Dit is wat nodig is om iets moois voor jezelf te maken. Ga eens in een parkje zitten. Voel de zon op je huid, hoor de vogeltjes fluiten, zie de talloze honden vrolijk rondrennen, een kindje met een ijsje lachen; het is allemaal mooi, maar zo simpel. Leer het kleine te waarderen.