Heb je een slechte week achter de rug en voel je je daarom niet zo goed? Dan is het belangrijk om even wat aandacht aan jezelf te besteden en ervoor te zorgen dat je humeur weer verbetert. Lees hier meer over tips om je beter te voelen.

Trakteer jezelf

Een goede manier om je beter te voelen na een vervelende dag is door middel van eten. Trakteer jezelf op iets lekkers zoals bonbons bestellen. Je kunt de chocolade versturen naar jezelf in een mooie verpakking, want ook jij verdient een bedankje! Het is gewoon belangrijk om jezelf af en toe eens te verwennen met wat lekkers. En wat werkt er nu beter dan chocola? Het is nu eenmaal zo dat er een stofje in zit dat geluk aanmaakt, de perfecte manier om je beter te voelen. Ben je geen zoetekauw? Haal dan wat andere lekkere snacks in huis of maak een comfort-diner.

Zelfzorg

Om ervoor te zorgen dat jouw humeur beter wordt is het belangrijk om de tijd voor jezelf te nemen. Waar heb jij zin in? En wat maakt jou vrolijk? Denk aan het nemen van een bad, met een gezichtsmaskertje op. Of boek gewoon een massage om helemaal te relaxen. Ook als je zin hebt om gewoon even een film te kijken of een avondje uit te gaan kun je dit gewoon doen. Het draait er vooral om dat je even naar je gevoel luistert en geniet. Een andere goede manier om je gedachten te verzetten is door te mediteren, probeer het eens en je zult zien dat je weer helemaal relaxed bent.

Rust

Ben je toe aan wat rust na een stressvolle periode? Dan hoef je je niet schuldig te voelen, het is namelijk goed om even wat rust te nemen. Ga gewoon wat eerder naar bed of blijf wat langer liggen als je de mogelijkheid hebt. Bij een slecht humeur kun je ook gewoon even een dutje doen of even liggen. Vaak voel je je beter zodra je wakker wordt, het voelt als een soort reset. Het is dus ook niet erg als je een afspraak een keertje afzegt om te rusten.

Conclusie

Iedereen heeft weleens een slechte dag of week. Zorg daarom goed voor jezelf en eet wat lekkers zoals chocolade. Maar neem ook de tijd om te rusten en om activiteiten uit te voeren waar je blij van wordt.