In de zoektocht naar de beste vloer, is prijs en kwaliteit een belangrijk onderdeel. De keuze is afhankelijk van jouw budget, maar ook het type woning waar je in woont. Woon je boven iemand, dan is het belangrijk dat het geluid goed isoleert waardoor ze geen last zullen hebben van overlast. Je budget is natuurlijk ook belangrijk, want hoe meer budget hoe beter de kwaliteit zal zijn. En dit betekent ook dat je langer kunt genieten van je parket. Ook de kleur en uitstraling zijn een weloverwogen keuze. Er is altijd wel een stijl die past bij jou, of je nu kiest voor pvc, laminaat of een hard houten vloer. 

Laminaat

Laminaat is een uitstekende keuze als je budget laag is. Het is de goedkoopste optie voor je vloer, met ontzettend veel keuze wat betreft kleur en uitstraling. Zo heb je laminaat wat op hout lijkt, maar ook laminaat wat op tegels lijkt. Zo heb je voor elke kamer veel verschillende keuze waardoor je je hele huis een nieuwe look kunt geven. In alle gevallen zul je goedkoper uitkomen als je voor laminaat kiest. Het is makkelijk te plaatsen, en ook weer makkelijk los te halen. Zo kun je je vloer ook mee verhuizen of verplaatsen naar een andere kamer. Wel is het een keuze die kwalitatief minder lang mee gaat, dus dit is een belangrijk iets om mee te nemen in je overweging. Je hebt lage uitgave en onkosten maar wel minder lang plezier. Als je op zoek bent naar iets wat een leven mee gaat, kies dan voor een echte houten vloer.

 

Houten vloer

Ligt je budget een stuk hoger, dan vinden wij een echte houten vloer altijd de mooiste en kwalitatief beste keuze. Deze vloer kan in principe een leven lang mee, en zal ook echt een eigen karakter ontwikkelen door de structuur en slijtage die er met de loop van jaren op komt. Als je van plan bent om voor langere tijd, of misschien wel voor altijd, in je huidige huis te blijven, dan is een houten vloer een uitstekende keuze. Wel moet je rekening houden met het onderhoud, en dat je met sommige schoonmaakmiddelen beter niet kunt schoonmaken. Puur hout kan slecht reageren op bijtende stoffen. Wel kun je een houten vloer makkelijk schuren en lakken, waardoor je na een tijdje je vloer zo weer als nieuw laat lijken! Op die manier is een houten vloer dus toch niet zo duur als je denkt.