In deze drukke wereld kan het soms moeilijk zijn om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse verplichtingen. Gelukkig is het niet altijd nodig om grote dingen te organiseren of om buiten de deur te gaan om te ontspannen. Soms is het juist fijn om thuis te blijven en te genieten van een rustige omgeving. In deze blog vertel ik je hoe je een dagje thuis voor jezelf organiseert. Lees je mee?

Oost, west, thuis best

Zorg ervoor dat je huis een comfortabele en ontspannen omgeving is. Maak je bed op, ruim op en zorg voor een gezellige verlichting. Zo hoef je tijdens een rustdag thuis niet eerst te gaan lopen huishouden. Je kan lekker op een bank ploffen met een dekentje en je zit comfortabel en wanneer je om je heen kijkt, is de omgeving ook fijn. Ook fijne kleding heeft dit effect. Draag warme sloffen of schoenen in huis. Je kan Uggs dames kopen bij van Arendonk. Wil je juist jezelf even helemaal optutten en je mooi maken? Doe dan wat make-up op en trek een jurkje aan met daaronder hakken van Peter Kaiser.

Ontsnap in een ander verhaal

Kies een film of serie die je leuk vindt en zet je telefoon uit. Laat je helemaal meenemen. Zorg van tevoren voor lekkere snacks en maak de ruimte om je heen donker en stil zodat je het goed kan zien en horen.

Kom tot rust

Puzzelen is een geweldige manier om te ontspannen en je geest te prikkelen maar je gedachte tot rust te brengen. Kies een puzzel die je leuk lijkt en maak er een gezellige activiteit van. Lezen is ook een goede manier voor dezelfde doelen. Kies een boek dat je interesseert en maak er een comfortabele en ontspannen omgeving van.

Even aan het hobbyen

Muziek luisteren is een geweldige manier om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Je kan ook lekker muziek maken. Bezig zijn met een hobby is ook een goede manier om zo’n rustdag te besteden.

Wil je wel bezig zijn maar met een rustige activiteit? Ga dan voor yoga of meditatie om je te ontspannen en je te concentreren op je ademhaling en gedachten. Zoek een yogales of meditatie die bij je niveau past en focus op je ademhaling en bewegingen. Je kan ook via internet thuis deze oefeningen doen.

Spa in je eigen huis

Je kan ook een spa in je huis verzorgen. Haal gezichtsmaskertjes in huis en laat een lekker bad vollopen. Met wat kaarsen aan en een ontspannend muziekje waan jij je zo in een luxe wellnessresort.